Megérkeztek a nyílászárók…

2012-11-15 / Blog

Több hetes várakozás után megérkeztek az Actual ablakok. A beépítésüket a cég szakemberei végezték a passzívházas ablakbeépítés szabályai szerint.

Az ablakok falsíkra kerültek a lehető legjobb energetikai tényező elérése miatt, és a hagyományos purhabos beépítés helyett az ablakok duzzadó szalaggal lettek beépítve.

Az ablakunk hivatalos leírása és műszaki paraméterei a következők:

Az elegánsan karcsú tok (108 mm) több fénynek enged utat és több napenergia tud ezáltal hasznosulni. Alapkivitelben egy új, háromrétegű hőszigetelő üveggel (Ug 0,6 vagy 0,5 W/m²K, fixablaknál Ug 0,6 W/m²K) készül, mely rendkívül jó hőszigetelési értéket eredményez. A high-tech Super-Kälteblocker technológia fémmentes üvegtávtartót (“melegperem”) jelent, mely összehasonlítva a korábbi eljárásokkal, jelentősen csökkenti a hőveszteséget. Eredményeképpen a pára- és penészképződés elkerülhető. A speciális QUADROBOND ragasztási eljárás lényege az üveg szárnyba való beragasztása. Így a kettő stabil egységet képez: jobb a hőszigetelés, hatékonyabb a betörésvédelem.

Uw – Ug 0,6-os háromrétegű üveggel: 0,83 W/ m²K
Uw – Ug 0,5-os háromrétegű üveggel: 0,76 W/ m²K
Alkalmas passzív- és alacsony energiafelhasználású házakhoz

Az emeleten az álmennyezet befejezése megtörtént a tökéletes légzárás miatt a fóliák találkozásánál és a falnál is Dörken szalaggal lett lezárva, majd Heraklith került a mennyezetre.